RECEPTY

Tortu bez lepku a laktózy

23.02.2017 REDAKCIE
Autor článku

Tortu bez lepku a laktózy

 Zbiehajú sa vám slinky pri pomyslení na lahodnú ovocnú tortu s čokoládou, šľahačkou a pravým marcipánom? Lenže váš miláčik je na bezlepkovej/bezlaktózovej diéte a lepok/laktóza sú v každom jednom kupovanom dezerte a čokoláde? Nevadí, to sa dá ľahko obísť. Oslaďte mu deň s využitím „bezpečných“ ingrediencií a za odmenu si vyslúžite veľa sladkých bozkov. Čo budete potrebovať, než sa pustíte do pečenia?

Na korpus: 500 g gaštanovej múky, 5 vajec, 150 ml kokosového krému, 3 lyžičky holandského kakaa (+1-2 lyžičky na vysypanie tortovej formy), 1 lyžica kokosového oleja (+1 lyžica na vymastenie tortovej formy), 1 lyžička prášku do pečiva, ½ lyžičky vanilkového extraktu, 2 vrecká vanilkového cukru, 1 lyžica medu.

Bezprácna náplň: Ovocný džem z lesného ovocia.

Jednoduché zdobenie: Šľahačka z rastlinného mlieka (200 ml), červený marcipán na potiahnutie torty (200 g), čokoládové hoblinky/bôby (1 hrsť), ľubovoľné množstvo červeného lesného ovocia (jahody/maliny/ríbezle/brusnice).

 Postup prípravy: Vytrieť srdiečkovú formu kokosovým olejom a vysypať kakaom. Zmiešať prísady, rozdeliť na tri diely a tie postupne piecť v rúre na 200°C, každý plát piecť 20-30 min. do zlatista. Vychladnuté pláty spojiť 2 vrstvami džemu (nešetriť). Tortu potiahnuť marcipánom, ozdobiť kupovanou hotovou šľahačkou, posypať čokoládovými bôbmi a podľa potreby pridať čerstvé/rozmrazené červené lesné ovocie. Tortu nechať cez noc odležať v chladničke a v deň D podávať s dúškom kvalitného polosladkého bieleho vína.

 Celková doba prípravy: 2-3 hodiny.

Cena torty: 500 Kč.

Porcie: 6-8 kúskov.

Užite si výnimočný deň so sladkou bodkou!

 

Kopírovať odkaz

Odporúčané články

Zimné trio: Nachladnutie, nádcha, kašeľ. Ako s nimi zatočiť? Zimné trio: Nachladnutie, nádcha, kašeľ. Ako s nimi zatočiť?
Nie je štrúdľa ako štrúdľa Nie je štrúdľa ako štrúdľa
Osviežujúci uhorkový drink Osviežujúci uhorkový drink
Zmrzlinu? Poďme si ju pripraviť! Zmrzlinu? Poďme si ju pripraviť!