Autor článku
Zmrzlinu? Poďme si ju pripraviť!
Zmrzlina neodmysliteľne patrí k letným radovánkam. Česi sa rozhodne v jedení zmrzliny nenechajú pred ostatnými národmi zahanbiť a za rok na osobu padnú 3 litre. Za túto pochúťku tak dohromady neváhame minúť 3 miliardy korún za rok. Nie nadarmo sa však hovorí, že čo je domáca, to chutí najlepšie. A taká domáca zmrzlina je neuveriteľná lahoda, ktorá nadchne aj tvojich priateľov. Ako na ňu? Je to jednoduché!
Jednoducho a rýchlo
Ak pre teba výroba výborné domáce zmrzliny predstavuje nutnosť obstaranie Zmrzlinovače, nemusíš mať strach. Zmrzlina sa dá vyrobiť aj bez nutnosti špeciálneho nástroja, postačí tí mraznička. Pri výrobe zmrzliny sa navyše nekladú medze tvojej fantázie. Pripraviť môžeš klasické ovocnej zmrzliny, smotanové, tvarohové, s kúskami čokolády ...
Ovocné nanuky
Ovocné nanuky sú tak jednoduché, že je zvládneš pripraviť aj poslepiačky. Najjednoduchší variant spočíva v naliatí 100% džúsu do formy a jeho následnom zmrazenie. Ak chceš pripraviť nanuky z čerstvého ovocia, stačí rozmixovať tvoje obľúbené ovocie (jahody, marhule, broskyne, banán) s vanilkovým cukrom a troškou vody. Rozmixovanú zmes následne necháš zamraziť a je hotovo.
Čokoládová zmrzlina
Ak dávaš prednosť skôr čokoládovým zmrzlinám, máme pre teba recept na jednu, na ktorej si ľahko vytvoríš závislosť.
Čo budeš potrebovať?
• 200 gramov kvalitnej čokolády na varenie
• 2,5 dcl plnotučného mlieka
• 120 g cukru
• 500 ml smotany na šľahanie
• lyžičku vanilkového cukru
• oriešky
Príprava vynikajúce čokoládovej zmrzliny nie je náročná, vyžaduje ale opakované šľahanie, aby bola nadýchaná a krémovitá. Najskôr Nastrúhajte čokoládu a premiešaj ju s cukrom, krupicovými aj vanilkovým. Mlieko priveď do varu, pridaj zmes čokolády a cukru a miešaj ju, kým sa nerozpustí. Vo chvíli, keď čokoládová zmes vychladne, do ktorej zamiešame smotanu na šľahanie a ulož ju do chladničky. Zmrzlinu nechaj v chladničke zhruba hodinu a potom ju daj na 30 minút do mrazničky. Po 30 minútach vyber, prešľahajte a vráť späť do mrazničky. Tento proces opakuj trikrát, pri treťom premiešanie môžeš pridať oriešky podľa chuti.
Dobrú chuť!